Wet- en regelgeving

Cool & Gastro Partners beschikt over een groep gekwalificeerde technici van verschillende niveaus.
Elk installatie-team werkt altijd onder leiding van een eerste monteur die in het bezit is van alle relevante (STEK, F-Gassen, PED, VCA) diploma’s en minimaal 10 jaar ervaring heeft.
Onze adviseurs hebben een zeer brede kennis op ons vakgebied. Kennis die zij up-to-date houden. U krijgt een gedegen advies over:

  • airconditioning
  • warmtepomp
  • Inrichting bedrijfskeuken

R22 VERBOD

VERBOD OP GEBRUIK R22 (KOUDEMIDDEL) IN OUDERE KOEL-, VRIES- EN AIRCONDITIONING INSTALLATIES
Vanaf 1 januari 2010 is door de overheid besloten tot een uitfasering van R22. Het is sindsdien niet meer toegestaan om bestaande koel-, vries- en airconditioning-installaties bij te vullen met nieuw R22.
VANAF 2015 MAG ER HELEMAAL GEEN R22 SERVICE KOUDEMIDDEL MEER GEBRUIKT WORDEN.Wanneer u in 2017 een koeltechnische storing, zoals bijvoorbeeld een koudemiddellekkage, heeft aan een R22 installatie loopt u al snel tegen het probleem aan dat u langere tijd geen koeling heeft. Daarmee wordt de bedrijfsvoering en bedrijfszekerheid in gevaar gebracht. U kunt beter nu het systeem preventief vervangen. Dit geeft u een geruststellend gevoel voor de komende periode!

BESTAANDE REGELGEVING

Een goed ventilatiesysteem is niet alleen voor comfort. Het is bij nieuwbouw en woningrenovatie zelfs wettelijk verplicht. Dit is wat ons betreft dat een juiste en terechte regelgeving. Volgens de hedendaagse bouwregelgeving moet er bij nieuwbouw en renovatie van woningen en utiliteit aandacht besteed worden aan de kwaliteit van het binnenklimaat. Gebouwen worden steeds beter geïsoleerd en “luchtdicht” gebouwd om het energieverlies te beperken. Een stelregel is: isolatie is ventilatie. De kwaliteit van uw binnenlucht behoeft dus extra aandacht!


Neem contact op