Airconditioning

Cool & Gastro Partners heeft een kleine 30 jaar ervaring in de airconditioning branche.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u gericht adviseren aangaande de klimaatbeheersing van het binnenklimaat van uw horecapand maar ook voor uw kantoor, zorginstelling of winkelpand.
Dit advies gaat van engineering tot aan de installatie en oplevering van het totale project.

Per 1 maart 2017 zijn wij verhuisd wij naar ons nieuwe bedrijfspand aan de Lagedijkerweg 13c te Schagen.

Airconditioning

De langzaam stijgende temperaturen in ons land laten steeds meer mensen de beslissing nemen om airconditioning te laten installeren. Vroeger werd airconditioning beschouwd als een luxe maar tegenwoordig ervaren mensen de meerwaarde ervan. Niet alleen koeling in de zomer maar ook verwarming in de winter is met airconditioning mogelijk.

Als er een kantoor op de bovenverdieping is of er moet huiswerk gemaakt worden op deze etage wil men toch vaak wat verwarmen of koelen. Meestal in de herfst of de lente wil men wat verwarmen maar dan moet de gehele cv-installatie worden aangesproken. Bij airconditioning kan er worden verwarmd zonder de cv-installatie te gebruiken. De ruimte is in zéér korte tijd verwarmd.

Een groot deel van het jaar kan er worden verwarmd met dit soort installaties zonder dat de cv-installatie dient te worden aangesproken. Aangezien de kosten voor elektra vele malen lager liggen dan de kosten voor gas geeft dit een behoorlijke jaarlijkse besparing.

Wij werken o.a. voor:

 • Totaalinstallateurs;
 • Midden- en Kleinbedrijf;
 • Gemeenten, Overheden;
 • Zorginstellingen, ziekenhuizen;
 • Offshore;
 • Artsen, tandartsen, apotheken en overig medisch;
 • Serverruimtes;
 • Particulieren.

Warmtepomp-techniek

Duurzame energie is de oplossing in een tijd waarin stijgende energiekosten inmiddels gewoon zijn. Een warmtepomp zorgt voor comfort in alle jaargetijden bovendien zorgt de warmtepomp voor een aanzienlijke besparing op verwarming- en warmwaterkosten. De warmtepomp maakt optimaal gebruik van duurzame energie, zoals luchtbronnen en zonne-energie.

Er zal dus minder impact op het milieu zijn ten opzichte van fossiele brandstoffen en een garantie tegen brandstoftekorten in de toekomst.
Een warmtepomp is de toekomstbestendige oplossing, te vergelijken met een centrale verwarming of een zonneboiler. Uw woning wordt door middel van deze warmtepomp voorzien van verwarming en warm water.

De warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. Er wordt  bijvoorbeeld gebruik gemaakt van warmte uit lucht en/of uit de bodem (bodemwater). Dit is een vrijwel onbeperkte en kosteloze bron van warmte, bovendien houdt het warmtepompsysteem uw huis in de zomer koel.  Door een ingebouwde ventilator wordt er een snelle, gelijkmatige en comfortabele warmtespreiding in de ruimte gerealiseerd.

Belangrijke voordelen:

 • De luchtcirculatie vormt een bijdrage tot een beter leefklimaat;
 • De gewenste temperatuur is binnen korte tijd bereikt;
 • De reeds aanwezige lucht wordt geforceerd in beweging gebracht en geeft daardoor een snel verwarmingsresultaat;
 • Voor het koelen van een vertrek gebeurt het omgekeerde: warmte en vocht worden aan de binnenlucht onttrokken en via de warmtewisselaar naar de buitenlucht afgevoerd. Bovendien wordt alleen die ruimte op temperatuur gebracht, waarin de unit hangt;
 • Met een warmtepomp verliest u geen energie in ruimten die u niet gebruikt, maar profiteert u wel van het optimale comfort daar waar het gewenst is!

Met succes is er inmiddels bij talloze horecagelegenheden en kantoorgebouwen een warmtepomp geplaatst.
Wij werken met aantal gerenommeerde merken waarvan u onderstaand enkele logos wellicht zult herkennen.

       

Neem contact op